• branislava-cargonov

  Branislava Cagronov

  Direktorka UM Beograd i regionalna direktorka UM

  • Branislava Cagronov

   Direktorka UM Beograd i regionalna direktorka UM

  • Branislava Cagronov ima više od 16 godina iskustva u medijskoj industriji, tokom kojih je sarađivala sa nekim od najvećih međunarodnih i lokalnih oglašivača u regionu Jugoistočne Evrope, a koji dolaze iz različitih kategorija kao što su telekomunikacije, maloprodaja, FMCG, finansije i mnogi drugi.

   Prepoznata je po veštinama upravljanja, radu na poboljšanju kvaliteta usluga koje se pružaju klijentima u cilju rasta njihovih brendova i razvoja poslovanja, ali i po veštinama vođenja tima i deljenju sopstvene medijske ekspertize kako sa agencijskim tako i sa klijentskim timovima.

   Posebno je ponosna na dugogodi[nja partnerstva agencije i pojedinih klijenata, što smatra najvećim dokazom uspeha.

   Branislava voli da provodi slobodno vreme sa porodicom i prijateljima. Takođe voli da putuje i posećuje nova mesta, koncerte i istražuje međunarodnu kuhinju i vino.

 • darko 252x379

  Darko Lukić

  CEO IPG Mediabrands for SEE

  Beograd

  • Darko Lukić

   CEO IPG Mediabrands for SEE

   Beograd

  • Darko Lukić ima 20 godina iskustva u advertajzing industriji. Širom Jugoistočne Evrope Lukić se smatra vrsnim medijskim strategom sa internacionalnim iskustvom koje uključuje rad i u medijima i u marketinškim agencijama.

   Karijeru je započeo 1996. godine u kompaniji New World Publishing Inc. u Pragu, a nakon 3 godine se pridružio istoj kompaniji u Budimpešti. Sedam godina kasnije, 2005. godine, Darko je bio jedan od osnivača  kompanije CEE Business Media, takođe u Budimpešti.

   MBA diplomu je stekao na UK Open University. Tokom karijere u agenciji UM, Darko je sarađivao sa svim ključnim klijentima i tako direktno učestvovao u razvoju UM agencija širom regiona.

   Poznat je po svojoj energiji, posvećenosti uspehu i dinamičnom svetu medija, a ponosan je na sve uspehe koje je UM postigao tokom poslednjih 10 godina, od ulaska na nova tržišta, do dobijanja novih klijenata, i uvođenja novih usluga.

   Darko voli da kaže kako se oseća veoma privilegovano i ponosno što može da sarađuje sa neverovatnim timom agencije UM koji čine ljudi iz svih tržišta Jugoistočne Evrope. Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima. Voli pozorište i operu, a veliki je ljubitelj i sportskih događaja, posebno fudbalskih i košarkaških.

 • KATARINA ROBELI, MD UM Zagreb

  Katarina Robeli

  Izvršna direktora, UM Zagreb

  UM Zagreb

  • Katarina Robeli

   Izvršna direktora, UM Zagreb

   UM Zagreb

  • Katarina Robeli ima dve decenije iskustva u medijskoj industriji i odličan je poznavalac medijskog tržišta u Hrvatskoj i regionu jugoistočne Evrope. Sarađivala je sa brojnim klijentima iz različitih kategorija, od maloprodaje do FMCG, finansija do telekomunikacija.

   Katarina je dobra u vođenju timova, vešt pregovarač i medijski strateg fokusiran na kontinuirano unapređenje poslovanja agencije i klijenata.

   Rečenica koja je najbolje opisuje: „Idem do kraja ili ne počinjem. Ako baš ne ide, uvek pokušam još jednom."

 • marijana-kovacevic

  Marijana Kovačević

  Izvršna direktorka, UM Sofia

  UM Sofia

  • Marijana Kovačević

   Izvršna direktorka, UM Sofia

   UM Sofia

  • Marijana ima 11 godina iskustva u industriji komunikacija, a stekla ga je radom u agenciji u Podgorici od njenog osnivanja. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, a tokom rada u agenciji stekla je sveobuhvatno znanje iz odnosa sa javnošću, medijskog planiranja i kupovine medijskog prostora i kreativnog rada na raznim projektima za klijente agencije.

   Ponosna je na činjenicu da je tokom kratkog perioda UM Sofija postala jedna od vodećih medijskih agencija na tržištu, koja se fokusira na veštine, znanje i ljude. Tim koji sačinjava 17 medijskih stručnjaka obezbedio je portfolio klijenata iz raznih kategorija.

   Svoje slobodno vreme provodi na egzotičnim putovanjima, većinom istražujući svoj omiljeni kontinent – Aziju. Govori hebrejski i veliki je ljubitelj knjiga.

 • nermina-masala

  Nermina Kelić

  Izvršna direktorka, UM Sarajevo

  UM Sarajevo

  • Nermina Kelić

   Izvršna direktorka, UM Sarajevo

   UM Sarajevo

  • Postoje oni momenti u životu kada neke odluke u potpunosti odrede naš životni i profesionalni put. Jednu takvu imala je sa nepunih 17 godina kada se od gotovo završenog upisa na Arhitektonski fakultet okrenula marketingu i odabrala EFSA. Za tu odluku kaže da je visoko na listi njenih najboljih u životu jer smatra da radi najbolji posao na svetu, dakle, posao koji voli.

   Već po završetku studija Marketinga na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, pridružuje se jednoj od najvećih marketinških porodica na svetu. Od 2008. godine stiče bogato radno iskustvo prvo u McCann-u, a potom u sestrinskoj agenciji UM Sarajevo na čijem je čelu od 2014. godine.

   Njeno iskustvo i znanje iz strateškog planiranja, media planninga i buyinga na tradicionalnim i online medijima, menadžmenta društvenih medija i sl. su rezultat posvećenog rada i uspešnog upravljanja projektima za mnoge klijente, kao što su The Coca-Cola Company, Mercator, Raiffeisen BANK, Violeta, Podravka, H&M, MasterCard itd.

   Jedan od najvažnijih aspekata njene karijere je podučavanje i doprinos u stvaranju boljeg profesionalnog okruženja, zbog čega se često nalazi u ulozi mentora i predavača na fakultetu, seminarima, i konferencijama.

   Fotografija i slikarstvo su nešto što voli raditi u slobodno vreme. Ponosna je što može reći da je i zvanično ostvarila svoj desetogodišnji plan za budućnost koji je napisala tokom studija, a sada sa jednakom dozom znatiželje i ljubavi prema poslu korača kroz drugu profesionalnu dekadu. Van posla uživa u društvu dva plavooka mališana, a u kancelariji u najboljem poslu na svetu.

 • roza-petrovska2

  Roza Petrovska

  Izvršna direktorka, UM Skopje

  UM Skopje

  • Roza Petrovska

   Izvršna direktorka, UM Skopje

   UM Skopje

  • Roza se pridružila agenciji UM 2003. godine. Kao diplomirani inženjer tehnologije, u agenciji je dobila priliku da primeni stečeno znanje i veštine iz organizacije, komunikacije, administracije, upravljanja projektima i ljudskim resursima, kao i iz analize podataka.

   Tokom godina radila je na raznm pozicijama u agenciji UM, kao i u svim ključnim timovima, što je dovelo do toga da postane inspirativan vođa koji ume uspešno da upravlja projektnim timovima i implementira poslovne inovacije.  

   Tokom karijere u agenciji UM, imala je važnu ulogu zbog svog svežeg i inovativnog razmišljanje kojim je podržavala edukaciju zaposlenih, ali i zbog inovativnog pristupa za uključivanje potrošača i podizanje zadovoljstva klijenata na viši nivo.

   Roza je bila deo tima koji je osvojio prvog “Zlatnog lava” za Makedoniju na uglednom svetskom advertajzing festivalu “Cannes Lions” u Kanu 2009. godine, za kampanju za podizanje svesti o raku testisa “Check them!”(Proveri ih).

   Roza obožava putovanja, prirodu, arhitekturu i fotografisanje pejzaža, kao i sklapanje novih prijateljstava. Već dugi niz godina uživa i u amaterskoj glumi, muzici i pisanju.

 • vladimir-draganic

  Vladimir Draganić

  Izvršni direktor, UM Podgorica

  UM Podgorica

  • Vladimir Draganić

   Izvršni direktor, UM Podgorica

   UM Podgorica

  • Vladimir iza sebe ima devet godina rada u medijskoj agenciji UM, i prešao je razvojni put od Media Plannera do vođe medijskih timova i rada na gotovo svim velikim projektima, vođenja pitch procesa, osmišljavanja medijskih strategija i saradnje sa agencijskim klijentima.

   Veoma je ponosan na svoj tim i na vrednosti koje su zajedno gradili i na kojima danas počiva UM Podgorica.

   Veliku pažnju posvećuje mentorstvu i kontinuiranom razvoju ekspertize i uslova za rad, što za posljedicu ima stabilnu poziciju agencije na tržištu, konstantno unapređenje poslovanja i agencije i klijenata, kao  i reputaciju UM-a kao poželjnog poslodavca.

   Zaljubljenik je u sport i filmove i u slobodno vreme se rekreativno bavi boksom.

 • suela

  Suela Shtylla

  Izvršna direktorka, McCann Tirana

  McCann Tirana

  • Suela Shtylla

   Izvršna direktorka, McCann Tirana

   McCann Tirana

  • Suela predstavlja McCann porodicu od njenog osnivanja u Albaniji. Pre 8 godina počela je da radi kao Izvršni Direktor agencije i oko sebe izgradila tim koji je danas poznat kao McCann Tirana. Kao rezultat njenog rada i posvećenosti, agencija se danas nalazi među deset najboljih u Albaniji, i viđena je kao kompanija koja postavlja standarde, ali i etičke principe profesionalizma i poslovanja.

   Suelina biografija sastoji se od više od 13 godina iskustva u komunikacijskoj industriji i rada sa međunarodnim i lokalnim klijentima poput: The Coca – Cola Company, Albtelecom, MasterCard, L’Oreal, Trans Adriatic Pipeline, Intesa Sanpaolo Bank, itd. Njena uloga i vizija su centralni u menadžmentu i administraciji agencijske strateške pozicije, razvoja i new business-a.

   Odlična je u strateškom i analitičkom razmišljanju. Osim toga ima i odlične komunikacijske i pregovaračke sposobnosti, budističko strpljenje i smirenost, kao i oštro oko za detalje.  

   Njeni glavni hobiji su knjige o jogi za planinare i pridobijanje novih klijenata :-)